وام ازدواج یکی از وام های پرطرفدار و پرمتقاضی محسوب می شود که اغلب زوجین پس از عقد، به دریافت آن اقدام می کنند. این وام، اقساطی بلند مدت و ۱۰ ساله است و تنها سود آن ۴ درصد می باشد. ولی از جمله مشکلات زوجین، نداشتن ضامن برای وام ازدواج است. میدانید یکی از شرایط وام ازدواج، یک ضامن معتبر می باشد ولی اگر زوجین ضامن معتبری نداشته باشند، چگونه وام خود را دریافت کنند؟ اصلا راهکار نداشتن ضامن برای وام ازدواج چیست؟ ما در این مقاله، قصد بررسی این موضوع را داریم. پس همراه ما باشید.
لیست مطالب
آیا امکان معرفی یک ضامن برای دو وام وجود دارد؟
راهکار نداشتن ضامن برای وام ازدواج، استفاده از ضامن همسر می باشد. بدین معنی که با انتخاب یک بانک مشترک در سامانه ازدواج، زوجین میتوانند از یک ضامن برای ثبت نام وام ازدواج اقدام کنند . فقط میزان حقوق دریافتی ضامن بایستی بیشتر از مجموع اقساط ماهانه هر دو زوج باشد. مبلغ قسط ماهیانه ۱۸۰ میلیونی، یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و مبلغ قسط ماهیانه ۲۲۰ میلیونی، یک میلیون و ۸۳۰ هزار تومان می باشد. پس برای معرفی یک ضامن به بانک، بایستی پایه حقوقش بیشتر از مجموع دو قسط باشد.
برای دریافت وام ازدواج، ضامن رسمی نیاز است یا غیر رسمی؟
بسیاری از افراد تصور می کنند که ضامن وام ازدواج، بایستی رسمی باشد. درحالیکه نیازی نیست که ضامن کارمند رسمی دولت باشد. بلکه ارائه گواهی کسر حقوق از محل کار کفایت می کند. البته برخی از بانک ها، ملاک دریافت وام ازدواج را میزان قرارداد ضامن قرار داده و برای این کار، قرارداد ۵ ساله را بیان می کنند. ولی برخی دیگر، تنها شرط ضامن را ارائه گواهی کسر از حقوق عنوان نموده و ضامن را با این شرط می پذیرند.
چه راهکاری برای نداشتن ضامن وام ازدواج وجود دارد؟
راهکار نداشتن ضامن برای وام ازدواج، به شغل فرد متقاضی بستگی دارد. پس در صورتیکه شما در کارمند رسمی یا قراردادی دولت، شاغل در نهادها و مؤسسات عمومی، هلال احمر یا هر اداره دولتی یا سازمانی باشید، تا حدودی مشکلی در ارائه ضامن نخواهید داشت. شما میتوانید ضامن خودتان شوید و برای این کار بایستی گواهی تعهد کسر اقساط از سازمان مربوط، فیش حقوقی و حکم کارگزینی خود را ارائه دهید. مورد بعدی، ارائه سفته به بانکی می باشد که قرار است از آن تسهیلات دریافت نمایید. پس در صورتیکه موفق به یافتن ضامن معتبر برای وام ازدواج نشدید، میتوانید سفته ای مطابق با تعیین بانک، خریداری کرده و آن را به بانک ارائه دهید. با انجام این کار، خودتان ضامن خود شده اید و ملزم به پرداخت تسهیلات می باشید.
متقاضیان ساکن در روستا چگونه میتوانند بدون ضامن، وام ازدواج دریافت نمایند؟
یک شرایط ویژه برای متقاضیان روستایی در نظر گرفته شده است که راهکار نداشتن ضامن برای وام ازدواج را تا حدودی رفع کرده است. برای متقاضیانی که در روستا ساکن می باشند، ضمانت یک نفر از اهالی روستا که مورد تایید شورای اسلامی روستا باشد، کافی است. در بخشنامه بانک مرکزی نیز صراحتا به این موضوع پرداخته شده و شرایط ویژه ای برای متقاضیان روستایی در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، متقاضیان میتوانند با ارائه سفته، چک معتبر، سپرده های خود و اطرافیانشان، نسبت به دریافت وام ازدواج اقدام کنند. بنابراین در حال حاضر شرایط دریافت وام ازدواج برای افراد و به خصوص متقاضیان روستایی بسیار آسانتر شده است و میتواند فرآیند سریع و راحتی را در مقایسه با گذشته برای دریافت وام ازدواج طی کرد.
شرایط اعطای سفته فرد متقاضی وام ازدواج چیست؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم، راهکار نداشتن ضامن برای وام ازدواج، اعطای سفته می باشد. ولی این امر نیز دارای شرایط خاصی است. از جمله:
- تایید شدن فرد در فرایند اعتبارسنجی
- عدم بدعهدی فرد متقاضی در وام ها و تسهیلات قبلی که دریافت نموده است.
- بررسی سوابق مالی و تعهدات وی در تمامی بانک ها و تایید وی
پس از اینکه فرد متقاضی در اعتبارسنجی تایید شود، میتواند وام ازدواج خود را بدون معرفی ضامن دریافت نماید. چنانچه شما نیز دارای شرایط مذکور بوده و میتوانید در اعتبارسنجی مهر تایید را بگیرید، پس هر چه سریعتر برای دریافت آن اقدام کنید.
نتیجه گیری
اطلاع از شرایط وام ازدواج برای متقاضیان آن، الزامی می باشد. یکی از شرایط این وام مانند سایرین، معرفی یک ضامن معتبر است ولی بسیاری از زوجین توانایی انجام این شرط را ندارند. لازم به ذکر است که شرایط وام ازدواج سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال های گذشته، ساده تر شده و متقاضیان میتوانند فرآیند راحتی را برای اخذ این وام سپری کنند. بدین معنی که در صورت نداشتن ضامن معتبر، با ارائه سفته و بدون معرفی ضامن نیز امکان دریافت وام ازدواج را خواهند داشت. در این محتوا سعی نمودیم شما را با راهکار نداشتن ضامن برای وام ازدواج آشنا کنیم. چنانچه شما نیز جزو متقاضیانی هستید که امکان معرفی ضامن را ندارید، میتوانید با ارائه سفته موفق به دریافت وام ازدواج خود شوید.
وام ازدواج چقدر است؟
میزان وام ازدواج در هر سال، بر اساس نرخ تورم و رشد قیمت ارز تعیین می شود. مبلغ وام ازدواج ۱۴۰۲ برای زوج هایی که تاریخ عقدشان پس از سال ۱۳۹۸ می باشد، ۱۸۰ میلیون تومان است.
وام ازدواج چند ساله است
اقساط وام ازدواج ۱۴۰۲ مانند سال های گذشته، ۱۰ ساله بوده و کارمزد ۴ درصد دارد.
نحوه ثبت نام وام ازدواج چگونه می باشد؟
ثبت نام وام ازدواج به شکل اینترنتی و از طریق سایت ve.cbi.irv انجام می شود. زوجین بهتر است که قبل از ثبت نام از قوانین و شرایط وام ازدواج مطلع شده و سپس به تکمیل فرم ثبت نام بپردازند
مدارک لازم برای وام ازدواج چیست؟
وام ازدواج مانند سایر وام ها، به ارائه یکسری از مدارک نیاز دارد. اصل سند ازدواج، اصل شناسنامه زوجین، اصل کارت ملی زوجین، اصل شناسنامه ضامن، کد پستی ده رقمی، آدرس محل سکونت و… از جمله مدارک لازم برای دریافت وام ازدواج محسوب می شوند.
بانک های وام ازدواج کدام ها می باشند
بهترین بانک های برای دریافت وام ازدواج، بانک ملی، سپه، صادرات، ملت، مسکن، رفاه، تجارت، توسعه تعاون و… می باشند.